Cikkek

A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (3.rész)

Hiperpigmentáció kialakulása gyulladás következtében: Az olyan bőrproblémák, mint a pattanások, aknék, vagy bőrsérülések, gyógyulás után sokszor hagynak vissza pigmentfoltot, ahogy a hegek is, így a bőrünk foltos lesz, heges hatást kelt.

A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (2.rész)

Több ismert típusa is van a kialakult hiperpigmentációnak, melyek közül eddig kettőről volt szó. Lássuk, melyek a leggyakoribb formái, amivel találkozhatunk. 

A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (1.rész)

Abban az esetben, ha a bőr színe nem egyenletes, akkor hiperpigmentációról beszélünk. Ennek számtalan megjelenési formája létezik. Az egyik ilyen például a szeplő, de van, hogy a foltok viselője nem tudja szexepilként felfogni bőre jellemzőjét, tehát inkább zavarja és megszabadulna a foltoktól, mintsem hogy szeresse őket. 

Vitaminkúra korosztályok szerint (5.rész)

Ha közel járunk a hatvanhoz, vagy akár már be is töltöttük a hatvanadik életévünket, érdemes fokozottan odafigyelni a különféle, topikáló, vagyis helyileg ható anyagok pótlására is.

Vitaminkúra korosztályok szerint (4.rész)

Az erős kapcsolatot biztosító horgonyzó kollagén rostokról fiatalabb korban jelentős támasztékként szolgálnak a hám és irharéteg között. Az idő múlásával ezen horgonyzó kollagén rostok állapotán vehető észre először az öregedési folyamatok „káros hatása”

Vitaminkúra korosztályok szerint (3.rész)

Ha szülinapi tortánkra harminc szál gyertya kerül, nem csak egyre bölcsebbek leszünk, de az öregedési folyamatok is sajnos szembetűnőbbé válnak.  A szemkörnyéki apró ráncok kezdenek megjelenni, amiket szarka lábakként is szokás emlegetni. 

Vitaminkúra korosztályok szerint (2.rész)

Ha betöltöttük a második X-et, elsődleges céljaink között az szerepel, hogy a megélt szépségünket megőrizzük, bőrünk üdeségét minél tovább élvezhessük. 

Vitaminkúra korosztályok szerint (1.rész)

A vitaminok bevitele és szedése hozzátartozik a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, azonban az nem mindegy, hogy mit mivel és mikor veszünk magunkhoz.

A retinol, mint varázsszer (4.rész)

Érdekes, de sokan nem tudják, hogy miben rejlik a retinol csodája? Vagyis, hogyan képes felgyorsítani a bőrsejtek osztódását, miáltal a hámréteg gyorsabban cserélődik, könnyebben fiatalodik?

A retinol, mint varázsszer (3.rész)

Az tehát már nem kérdéses, hogy testünk számára és szép külsőnk megőrzése céljából szükségünk van a retinolra. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon és formában, illetve mekkora mennyiségben juttatjuk szervezetünkbe ezt a csodákra képes anyagot.

A retinol, mint varázsszer (1.rész)

Éppen úgy, ahogy minden szervünkre, úgy a bőrünkre is jellemző, hogy bizonyos korig a sejtek aktívak, ezáltal épülünk és szépülünk. Viszont miután betöltöttük 30. életévünket, egyre több jelét figyelhetjük meg annak, hogy sejtjeink kezdenek lelassulni, míg nem inaktívvá válnak.

A retinol, mint varázsszer (2.rész)

Annak érdekében, hogy bőrünk minél tovább sima, üde és feszes maradjon, számtalan módon tehetünk. Egyik lehetőség, hogy az A-vitamin egyik származékát (primere alkohol formáját), a retinolt juttatunk szervezetünkbe.

Bőrünk tavaszi felkészítéséről általánosságban (3.rész)

Ha magunk mögött hagyjuk a zord hónapokat, érdemes átvizsgálnunk azokat a termékeket, melyek fürdőszobaszekrényünkben lapulnak. A hideg és szeles idő megköveteli a zsírosabb, tartalmasabb és erősebb arckrémek alkalmazását, amik összetevőik révén felkészítik bőrünket az időjárás viszontagságaira.

Bőrünk tavaszi felkészítéséről általánosságban (2.rész)

Bőrünk sápadtságáról, fakó külleméről a téli hónapokban történő elhanyagoltság is tehet. Ha a hideg évszakban nem fordítunk kellő figyelmet és időt arcbőrünk megfelelő kezelésére, az hónapok múltával látható jeleket is eredményezhet.

Bőrünk tavaszi felkészítése

Lassan hátunk mögött hagyjuk a zord telet. Egyre többet és erősebben süt a nap, a madarak vidám csicsergése jobb kedvre derít minket és szívesebben mozdulunk ki otthonunk négy fala közül.

Ha még többet szeretne tenni bőre egészségéért: Az 50-es évek

Ha betöltöttük 50. életévünket, még nem kell kendőt teríteni a tükörre. Bátran szembe nézhetünk tükörképünkkel, hiszen arcunk vonásai megélt tapasztalatainkról árulkodnak.

Ha még többet szeretne tenni bőre egészségéért: A 30-as évek folytatása

Az előző blogban említett otthoni, illetve szakember által végzett bőrhámlasztás mellett igen hatékony megoldás lehet a dermabrázió, más néven bőrcsiszolás, melyet általában a fiatalos arcbőr eléréséért, illetve megtartásáért alkalmaznak.

Ha még többet szeretne tenni bőre egészségéért: A 30-as évek

Amint valaki betölti a 30. életévét, számítania kell arra, hogy az idő múlásának jelei az ő testén és arcán is megmutatkoznak. Természetesen csak kis mértékben éreztetik hatásukat az első jelek, de ahogy telnek az évek és csatlakozunk a negyvenesek táborához, egyre több apró ránc bizonyítja tapasztalataink gyarapodását.

Néhány egyszerű tipp a szép bőr megőrzéséért (folytatás)

Manapság már megannyi helyről lehet hallani az antioxidánsok szervezetre gyakorolt áldásos hatásairól. Igaz, ami igaz, bizonyos élethelyzetekben nehéz odafigyelni a megfelelő, kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag táplálkozásra.

Néhány egyszerű tipp a szép bőr megőrzéséért

Ha üde és egészséges arcbőrt szeretnénk, illetve szépészeti beavatkozások igénybe vétele nélkül is letagadnánk pár évet, érdemes egy-két apróságra odafigyelni, amik betartásával célt érhetünk. Az első ilyen tanács a bőrradír használatához köthető.

Néhány jó tanács az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatban

Ha szeretnénk az IPL szőrtelenítés lehetőségével élni, érdemes egy régóta szakmában dolgozó, jó hírnévnek örvendő kozmetikust felkérni a feladatra. Ez azért kiemelkedően fontos, mert egy IPL szőrtelenítést végző készülék nagy teljesítménnyel dolgozik és szakavatatlan kezekben komoly sérülést is okozhat.

Hagyományos és lézeres szőrtelenítés közötti különbségek (2.rész)

Előző blogunkban olvashattak az otthoni szőrtelenítés előnyeiről és hátrányairól, melyeket érdemes számba venni, mielőtt például egy gyantázó szettbe fektetnénk pénzünket. Az otthoni szőrtelenítés melletti, talán legfontosabb érv az, hogy ezen módszerek alkalmazásához nem kell kimozdulnunk otthonról.

Hagyományos és lézeres szőrtelenítés közötti különbségek (1.rész)

A hölgyek minden életkorban arra törekszenek, hogy minél szebbek, csinosabbak és ápoltabbak legyenek. Ezen cél elérésének érdekében manapság már számtalan lehetőség közül válogathatnak attól függően, hogy mik az életkornak megfelelő elvárások. Van, aki a napi bőrápolás keretei között különféle, szépségipar által ajánlott készítményeket használ, míg mások a különböző szépészeti eljárásokat teszik próbára.

A leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati problémák

Bőrünk elsősorban védelmi feladatok ellátására szolgál, mint például a környezeti ártalmak és napsugárzás kivédése vagy a hő leadása. Éppen ezért fontos, hogy bőrünk sérülékenységét megfelelő bőrápolással csökkentsük. A leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati probléma az ekcéma, a szemölcs, a pikkelysömör és az anyajegyekkel kapcsolatban felmerülő kérdések.

Mire készüljünk, ha villanófényes szőrtelenítést tervezünk?

A teendők előtt vessünk egy gyors áttekintést magára a technológiára. A villanófényes szőrtelenítés elve azon alapul, hogy a fényt elnyeli a szőr festékanyaga, mely elvezeti azt a szőrtüszőbe, ahol körülbelül 70 Celsius fokos hővé alakulva elpusztítja a szőr sejtjeit, így megakadályozva annak növekedését.

Fiatalos arcbőr érett korú hölgyek számára (2.rész)

A műtét nélküli arcfiatalítást eredményező eljárás, a rádiófrekvenciás kezelés termikus és az elektromágneses hatással rendelkezik, melyek a bőr minden rétegében pozitív változást eredményeznek. Orvosi körökben már jól ismert tény, hogy az elektromágneses hullámok kedvező hatással vannak az extracelluláris, vagyis a sejten kívüli térben.

Fiatalos arcbőr érett korú hölgyek számára (1.rész)

Sokan úgy gondolják, hogy nincs más megoldás, mint elfogadni az idő múlását és az azzal együtt járó testi változásokat. Természetesen az életkorunkon nem változtathatunk, de kinézetünkön, megjelenésünkön igen. Ha már túl vagyunk a negyedik X-en, mégis feszes és ránctalan arcbőrre vágyunk, hagyjuk abba a vágyakozást és keressünk fel a megfelelő szakembert.

Bőrtípusunk meghatározása (2. rész)

Előző írásunkból kiderült, hogy a világon összesen hat féle bőrtípus létezik és ezek közül néggyel rendelkeznek a közép-európai emberek. Most nézzük meg, hogy az egyes bőrtípusok milyen tulajdonságokat foglalnak magukba.

Bőrtípusunk meghatározása (1. rész)

Számos bőrtípust tartunk számon és jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi milyennel rendelkezünk. Ha ismerjük ezen testi adottságunk jellemzőit, akkor megtudhatjuk azt is, hogy a mindennapok során mire érdemes odafigyelni a bőrünk ápolása során.

Vitaminok A-tól D-ig (2. rész)

Ha C-vitaminról beszélünk, akkor egy erős antioxidáns tartalmú elemre, anyagra kell gondolnunk. Ezt a vitamint ismerhetjük aszkorbinsav néven is, a lényeg, hogy egy olyan vegyületről van szó, mely megakadályozza a szabadgyökök kialakulását.

Vitaminok A-tól D-ig (1. rész)

A következőkben tekintsük át néhány vitamin jótékony hatását, melyek bőrünk egészségének megőrzéséhez is hozzájárulnak. Az A-vitamin, más néven retinol segít a bőr differenciálódásában, illetve a faggyútermelésben.

Vitaminok az egészség jegyében

Mint tudjuk, a vitaminoknak rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre, ezért érdemes lehetőségeinkhez mérten például zöldségek és gyümölcsök formájában magunkhoz venni a napi szükséges mennyiséget, hogy szervezetünket belülről táplálják.

A dermatológia és az esztétikai dermatológia fontossága (2. rész)

Ki gondolta volna, hogy a dermatológia, a kozmetológia, illetve az esztétikai kezelések a XXI. század egyik legkeresettebb orvostudományi ágazatává válnak? Az embereket mindig is felettébb érdekelte a kinézetük, testük és bőrük egészsége, szépségük megőrzése.

Magyar Dermatológiai Társulat XVII. Kozmetológiai Kongresszusa 2017.

Az idei évben ismételten megrendezésre kerül a Magyar Dermatológiai Társulat Kozmetológiai Kongresszusa, melynek szervezői minden szakmabelit várnak szeretettel Debrecenben.

A dermatológia és az esztétikai dermatológia fontossága (1. rész)

A dermatológia, azaz bőrgyógyászat egy olyan orvostudomány-ág, mely a bőr betegségeivel, annak tüneteivel és a szóba jöhető kezelésekkel, valamint gyógymódokkal foglalkozik.

A bőr hidratáltságának fontossága

Bármilyen bőrtípusról is van szó, a hidratáltság megtartása minden esetben nagyon fontos, ha egészséges és üde arcbőrre vágyunk.

Az anti-aging orvoslás virágzása

Mit is jelent valójában az anti-aging medicina? Az utóbbi években rengeteget lehet hallani az orvoslás ezen válfajáról,  de mégis miről van szó és kik számára ajánlott?

A hyaluronsav és a kollagén áldásos hatásai (2. rész)

Sokakat foglalkoztat a bőr feszességének, szépségének és frissességének megtartása, melyben nagy szerepet játszik a kollagén.

A hyaluronsav és a kollagén áldásos hatásai (1. rész)

Sokat hallhattunk már ezekről az anyagokról, amiket a szépészettel foglalkozó tudományok és iparágak előszeretettel használnak. De, hogy tisztán lássuk ezen alapanyagok mivoltát és hatásait, nézzük meg őket közelebbről is.

Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Happy Lift TM kezelés

Happy Lift TM kezelés

Újdonságok

Tallós Rita a Happy Lift kezelést választotta.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni