Mitől öregszünk (1. rész)

A világ seregnyi tudósa kutatja a lehetséges megoldásokat, és megpróbálják megfejteni az öregedés folyamatát. Eddig „hanyatlásunk” négy okát tárták fel, melyek közül vannak olyanok, melyek egymásból következnek: a gének, a túl nagy hasi zsírréteg, az úgynevezett szabadgyökök és a kor előrehaladtával egyre jobban lecsökkenő hormontermelés – ez utóbbinál viszont még nem biztos, hogy az öregedés kiváltója vagy következménye.

A gének

Az öregedés egyetlen okozója, amit nem tudunk befolyásolni. De szerencsére csak nagyjából egyharmad részben befolyásolják az öregedésünk folyamatát. Létünk gyenge pontja, hogy eszünk és lélegzünk – mivel minden anyagcsere-folyamat végén, tehát a sejtekben lezajló szénhidrát- és zsírégetés során keletkeznek salakanyagok, például szabadgyökök. Ezek olyan agresszív molekulák, amelyek a nagyjából 100 billió sejtünkben naponta pár tízezernyi kárt okoznak, ami érintheti a sejtszerkezetet.

Az anyagcsere során keletkező szabadgyökök mellett rengeteg szabadgyök keletkezik a bőrünkben elsősorban az UV-sugarak, a dohányzás és a környezetből származó mérgek, például az ózon hatására, és a bőr idő előtti öregedését okozzák.

Az arcunkon lévő ráncok akár 80%-a is az UV-sugarak rovására írható – pontosabban a szabadgyökök rovására, melyek a védelem nélküli napozás során keletkeznek a bőrben.

De a szabadgyökök gyulladásokat is okozhatnak, emellett felelősek lehetnek a rossz alvásért, a stresszért és a búskomor hangulatért, de ezeket a folyamatokat még nem támasztották alá tudományos vizsgálatok teljes mértékben.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni