Mitől öregszünk (1. rész)

A világ seregnyi tudósa kutatja a lehetséges megoldásokat, és megpróbálják megfejteni az öregedés folyamatát. Eddig „hanyatlásunk” négy okát tárták fel, melyek közül vannak olyanok, melyek egymásból következnek: a gének, a túl nagy hasi zsírréteg, az úgynevezett szabadgyökök és a kor előrehaladtával egyre jobban lecsökkenő hormontermelés – ez utóbbinál viszont még nem biztos, hogy az öregedés kiváltója vagy következménye.

A gének

Az öregedés egyetlen okozója, amit nem tudunk befolyásolni. De szerencsére csak nagyjából egyharmad részben befolyásolják az öregedésünk folyamatát. Létünk gyenge pontja, hogy eszünk és lélegzünk – mivel minden anyagcsere-folyamat végén, tehát a sejtekben lezajló szénhidrát- és zsírégetés során keletkeznek salakanyagok, például szabadgyökök. Ezek olyan agresszív molekulák, amelyek a nagyjából 100 billió sejtünkben naponta pár tízezernyi kárt okoznak, ami érintheti a sejtszerkezetet.

Az anyagcsere során keletkező szabadgyökök mellett rengeteg szabadgyök keletkezik a bőrünkben elsősorban az UV-sugarak, a dohányzás és a környezetből származó mérgek, például az ózon hatására, és a bőr idő előtti öregedését okozzák.

Az arcunkon lévő ráncok akár 80%-a is az UV-sugarak rovására írható – pontosabban a szabadgyökök rovására, melyek a védelem nélküli napozás során keletkeznek a bőrben.

De a szabadgyökök gyulladásokat is okozhatnak, emellett felelősek lehetnek a rossz alvásért, a stresszért és a búskomor hangulatért, de ezeket a folyamatokat még nem támasztották alá tudományos vizsgálatok teljes mértékben.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni