A fascia (1. rész)

Aki az egészséges életmódot választja, rendszeresen sportol, odafigyel az egészségére és teste ápoltságára, az biztosan hallott már a fasciákról. Napjainkban ugyanis egyre nagyobb figyelmet kap ez a része az emberi testnek. De mi is az a fascia és miért érdemes foglalkozni vele?

A fascia a kötőszövet egy fajtája, ami az egész testet harisnyaként fogja össze, burkolja be. Nem csak a testet, hanem az izmokat, szerveket, ereket, gerincvelőt is beburkolja és segíti az akadálymentes mozgást és információáramlást. Aki sütött már csirkecombot, vagy bármilyen húst, az találkozott a húson egy nyálkás, kocsonyás, vékony hártyaréteggel, amit általában leszedünk. Az a fascia. A testen belül a fasciák egy láncolatot alkotnak, vagyis valóban az egész testben jelen van, így sejthető, hogy komolyan érdemes foglalkozni az állapotával. Feladatai közé tartozik a szervek, szövetek védelme és tápanyaggal való ellátása, ezen kívül információt továbbít a szövetek helyzetéről a központi idegrendszer felé, biztosítja a dinamikus mozgást és egyúttal védi az izmokat a szakadástól és más sérülésektől.

Hogyan tud sérülni a fascia? A legfőbb probléma akkor van, ha sérül a fascia rugalmassága. A rugalmasságát a benne található elasztán és kollagén biztosítja. A sérülésnek több oka is lehet. Az egyoldalú mozgás és helytelen testtartás, inaktív életmód, valamint a különböző sérülések utáni letapadások mind csökkentik a rugalmasságát. A fascia okozta fájdalmakat myofasciális fájdalomnak nevezzük, ami a test bármely részén jelentkezhet. Sok rejtélyes, orvosok által nem megmagyarázható fájdalomnak ez az oka, mivel képalkotó rendszerekkel nem lehet kimutatni és gyakran nem is ott lép fel a fájdalom, ahol a gond van, hanem a fascialáncon belül valahol máshol.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni