A fascia (2. rész)

A fasciák az egész testben jelen levő kötőszövetek, amik többek között a test rugalmasságában és dinamikus mozgásának biztosításában segítenek. Akkor tudják végezni a feladatukat, ha megfelelő mennyiségű víz van a szervezetben és kocsonyás állaguk megmarad. Ilyenkor biztosítva van az izmok helyes működése és helyesen terhelődnek az izmok és az egész vázrendszer.

Ha nem áll rendelkezésre elég víz, akkor a fascialemezek összetapadnak és megakadályozzák, vagy nehézkessé teszik a szomszédos szövetek egymáson való elmozdulását. Ilyenkor a mozgás is nehézkessé válik, mert a mozgással járó erőkifejtésen túl, még az összetapadt fasciák is visszahúzó erőként hatnak. A kellemetlen nehézkességen kívül pedig hosszú távú gondokat is okozhat ez az állapot. Az összetapadások miatt a test kompenzálni fog, amitől megváltozik a test egyensúlyi helyzete, ami pedig további helytelen testtartáshoz és fájdalmakhoz vezethet.

Ahhoz, hogy a kollagén rostok meg tudják kötni a vizet, hyaluronsavra van szükség, ami egyfajta proteoglikán (cukormolekula). A test a hyaluronsavat magától termeli, viszont idővel csökken a termelés, így nem árt rendszeresen pótolni. A szépségápolásban ismert és egyre népszerűbb kezelés a hyaluronsavas feltöltés, ami segít a bőr rugalmasságának és simaságának visszaállításában. Hatékonyságának hála nálunk is igényelhető hyaluronsavas feltöltés, mely azonnal kifejti jótékony hatásait.

A fasciahálózatunk, így testünkegészséges működéséért rengeteget tehetünk, de ahogy az előbbiekből kiderült, kezdjük először a vízháztartás helyreállításával, mert az mindennek az alapja.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni