A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (1.rész)

Abban az esetben, ha a bőr színe nem egyenletes, akkor hiperpigmentációról beszélünk. Ennek számtalan megjelenési formája létezik. Az egyik ilyen például a szeplő, de van, hogy a foltok viselője nem tudja szexepilként felfogni bőre jellemzőjét, tehát inkább zavarja és megszabadulna a foltoktól, mintsem hogy szeresse őket. Ez sokszor idősebb korban fordul elő, amikor már májfoltok kezdenek megjelenni akár a kézfejeken, akár az arcon és a dekoltázson.

A leggyakrabban előforduló testrészeken kívül egyébként más bőrfelületen is láthatóvá válhatnak ezek a kisebb- nagyobb foltok, de megjelenésük helyénél sokat számít az is, hogy mely testrészeket érte az évek folyamán sok nap. Éppen ez az oka annak, hogy a többség az arcán, dekoltázsán és kezén veszi észre a zavaró foltokat. Persze a férfiak még csak, csak szerencsés helyzetben vannak, hiszen a direkt megnövesztett borosta vagy szakáll tökéletes takarófunkcióval bír. De a hölgyek nincsenek ilyen szerencsés helyzetben…

No, de mi áll a hiperpigmentáció kialakulásának hátterében?

A hiperpigmentáció okozói valójában a melanocita sejtek, melyek feladata a melanin termelése. Maga a melanin felelős a bőrszín kialakításáért, illetve védelmet nyújt az ultraviola sugárzással szemben. A foltok pedig akkor alakulnak ki a bőrön, ha valami hatására túltermelődik a melanin, vagy ha nem tud a pigment egyenletesen eloszlani.

Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni