A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (2.rész)

Több ismert típusa is van a kialakult hiperpigmentációnak, melyek közül eddig kettőről volt szó. Lássuk, melyek a leggyakoribb formái, amivel találkozhatunk. 

 - Napfolt, vagy ismertebb nevén, májfolt: Olyan pigmentált bőrfelület, melynek kiterjedése a szeplőénél nagyobb, kialakulásának oka pedig általában a terület túlzott kitétele a napsugárzásnak.
 Ahhoz, hogy ezt a foltot eltűntethessük, intenzív kezelés szükséges, erősebb hatóanyagokkal mivel ebben az esetben a pigmentáltság nem csak a hám, de az irharétegbe is bekerül, tehát nagyobb keresztmetszetű az elváltozás.

 - Szeplő: Tulajdonképpen hasonló a májfolthoz, de ebben az esetben apró, kör alakú elváltozások jelennek meg a bőrön. Leggyakrabban a vállakon, arcon, nyakon, a kezeken és a törzsön jelennek meg. A világos bőrű szőke, vagy vörös hajú embereknél gyakrabban alakul ki. Van,akinek ez kifejezetten tetszik (én is így vagyok vele)

 Bár az év minden napján jelen vannak, a nyári napsugarak hatására élénkebbé, feltűnőbbé válnak.

 A szeplő megjelenéséért a genetika a felelős. Ez azt jelenti, hogy a melanint termelő bőrsejtek a bőrfelületen nem egyenletesen, hanem genetikailag kódolva, egyik, vagy másik irányba bocsátják ki magukból a melanint. Ennek megnyilvánulása a szeplő, hiszen az egyik irányban túl sok, a másikban túl kevés melanin keletkezik, így a nap UV sugaraival szemben ott, ahol nincs jelen, nem védi a bőrt. 

 - Időskori folt: Bár sokan nem tudják, ennek a megjelenése a túlzott napozásnak köszönhető. Ahogy az évek alatt a napfény folyamatosan károsítja a bőrt, ez felhalmozódik és ötven éves kor felett maradandó elváltozáshoz vezet. Az így kialakult foltok színe nem egyenletes, nem szép.  


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Nagy Alexa a lézeres szőrtelenítő kezelést választotta.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni