Az új magyar táplálkozási ajánlás: Okostányér

Az új magyar táplálkozási ajánlás: Okostányér

A 21. század elejére az elhízás népbetegséggé vált. Már iskolás, sőt sokszor óvodás korban elkezdődik a gyerekek súlyának aránytalan növekedése, ami a helyes életmód kialakításával ellensúlyozható lenne. A helyes életmód egyik legfontosabb része a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elkészítette a legfrissebb kutatási eredmények alapján a legújabb táplálkozási ajánlást, ami az Okostányér elnevezést kapta.

Fontos kiemelni, hogy ez az útmutató az egészséges embereknek szól, tehát az elhízás megelőzése a legfontosabb célja. A már valamilyen betegségben szenvedő embereknek javasolt konzultálni dietetikussal vagy orvosukkal.

Az Okostányér megadja, hogy melyik élelmiszercsoportból mennyit és milyen arányban kellene fogyasztania a lakosságnak. A szakemberek külön összeállítást készítettek a 6-17 év közöttieknek és a felnőtteknek. A főbb csoportok a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, halak/húsok/tejtermékek/tojás és a folyadékok. Az ajánlás letölthető az Okostányér.hu weboldalról.

A szakemberek külön megemlítik a megfelelő mennyiségű testmozgás fontosságát is. Felnőtteknek ez 2,5 óra közepes intenzitású mozgást jelent hetente. Aki szeretné lerövidíteni ezt az időt, annak remek megoldás a Speedfitness, ahol egy 15-20 perces edzés egy kb 1,5-2 órás hagyományos edzésnek felel meg. Heti két Speedfitnessel, vagyis 2x20 perccel biztosíthatjuk szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű izommunkát. 

Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni