Beszéljünk a striákról (1. rész)

Bizonyára sokak számára ismerős a stria, vagy köznapi nevén a terhességi csík. A striák kialakulásának oka, hogy a bőr felső rétege gyorsabb ütemben nő, mint ahogy az alatta található kötőszövet képes rá és megszakad. Ez több esetben is előfordulhat. Leggyakrabban a kismamák szembesülnek vele, amikor megindul a has gyorsabb ütemű növekedése. A terhességi csíkok jellemzően a hason és a deréknál szoktak megjelenni a kezdetben lilás és vöröses csíkok, a nyúlás irányára merőlegesen. De mivel nem csak a has tájéka van kitéve a növekedésnek, hanem a testsúlygyarapodás miatt a combokon és melleken is gyakori a jelenlétük.

A kismamákon kívül a kamaszok és a férfiak is érintettek a stria megjelenésében, de a nők a lazább kötőszöveti állományuk miatt kicsivel jobban. Sokszor a kamaszkorban berobbanó hormonális változások hatására hónapok alatt több centit nyúlnak a fiatalok, amit nem tud lekövetni a bőr alatti kötőszövet. Náluk főleg deréknál, háton és lábakon jellemzők a csíkok. A testépítéssel foglalkozóknak is érdemes odafigyelniük, mivel a túl gyorsan gyarapodó izom miatt náluk is könnyen megszakadhat a kötőszövet, ami striákhoz vezethet.

A striák kialakulására a szakértők szerint nagy hatással van az életvitel. A mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozással és a nem megfelelő vízmennyiség elfogyasztásával növelheti a striák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor beszélhetünk öröklött hajlamról is, vagyis akinek a családjában többeknél előfordultak striák, nekik különösen érdemes odafigyelni a megelőzésre.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni