Hogyan kezeljük a napégést?

A napbarnított bőr kimondottan divatosnak számít, és a strandszezon beköszöntével nők és férfiak ezrei mennek valamilyen vízpartra vagy egyéb szabadtéri helyre, hogy ők maguk is csodaszép barnák legyenek. A rengeteg figyelmeztetés ellenére, még mindig sokan vannak, akik megfelelő fényvédelem nélkül és azonnal szeretnék elérni a barna bőrt, ám ezzel sok kárt okozhatnak maguknak.

A napégés jeleit biztosan mindenki ismeri. Ezek a bőrpirosság, enyhe fájdalom, égő érzés és melegség a sérült bőr területén. Ez annak a jele, hogy a testünk vért áramoltat az adott területre, hogy elősegítse a regenerálódást. A bőr károsodása nem feltétlenül függ össze a pirosság mértékéve. Vagyis, ha valaki eleve barnább bőrű és úgy ég le, igaz, hogy nem lesz olyan látványos a leégés, mint egy világos bőrű embernél, viszont a károsodás ugyanolyan mértékű.

Ha már megtörtént a napégés, van néhány dolog, amivel enyhíthetünk a kellemetlen következményeken. Az egyik, hogy hideg vizes borogatással vagy langyos/hideg vizes zuhannyal hűtjük a bőrt. Nagyon hasznosak a különböző napozás utáni készítmények, amik A és E vitaminokban gazdagok, és segítenek táplálni, hidratálni és hűsíteni a sérült bőrt. Ezen kívül célszerű valamilyen vékony és könnyű anyagból készült ruhát viselni néhány napig, amiben szellőzni tud a bőr, viszont védi is egyben. Ezeken kívül pedig itt is nagy jelentősége van a folyadékbevitelnek, ami belülről segíti a bőr regenerálódását.

A napégés enyhébb esetei nem igényelnek orvosi ellátást, de vannak azonban esetek, amikor jobb, ha szakemberhez fordulunk. Ilyen például a nagyon erős fájdalom, szédülés, láz, hányás és a bőr nagy felületén jelentkező égés esetén kialakuló nagyobb hólyagok. Ha hólyagosra égett a bőr, ami már a másodfokú égési sérülés tünete, akkor a hólyagokat ne szúrjuk ki vagy tépjük fel, hanem várjuk meg, amíg maguktól fakadnak ki és távozik a folyadék.

Egyszeri leégéstől senkinek nem lesz baja, viszont a rendszeresen, éves szinten többszöri napégés sajnos komoly következményekkel járhat a későbbiekben. A bőr idő előtti öregedése, durva tapintású bőr, fokozott szeplősödés és a legrosszabb esetben rosszindulatú daganatok kialakulása a bőrön mind a többszöri napégés következményei közé tartozhat

Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni