Mi az ideális testsúly?

A karcsúság megtartása nemcsak esztétikai kérdés, sőt, elsősorban nem az. De vajon nyugodtan hátradőlhetünk-e, ha a mérleg és a BMI-táblázat szerint normális a testsúlyunk?   

A testtömeg-indexet iránymutatónak tekintjük. Az ideális testsúly megállapításához ugyanis a BMI mellett olyan tényezőket is figyelembe kell venni, mint az izom-zsír arány, a biológiai nem, az alkat és a csontsűrűség. 

Azonos magasságú és testsúlyú emberek teljesen eltérő megjelenésűek lehetnek. Az izom nehezebb, mint a zsír, tehát elképzelhető, hogy valakinek a testsúlya normálisnak számít, pedig a tükör nem éppen ideális alkatot, komoly zsírpárnákat mutat.

A sportolók esetében is torzítana a BMI, ezért egészen másként számolják ki esetükben az ideális testsúlyt, hisz az izomtömegük sokkal nagyobb. Ezen kívül a fejlődésben lévők, a serdülők esetében sem teljesen megbízható ez a mutató.

Elhízás esetén nagy valószínűséggel a fáradékonyság, a túlterhelésből adódó ízületi fájdalmak, a magas vércukor- és koleszterinszint idővel kiegészül vérnyomásproblémákkal is.

Ennek az az oka, hogy a megnövekedett zsírszövet miatt a szív több vért pumpál, hogy a zsírszövet vérellátása is megfelelő legyen. Érdekes rápillantani a statisztikákra. A 15 év feletti magyar lakosság több mint felének a kívánatosnál magasabb a testsúlya, minden ötödik felnőtt elhízott. A legtöbb normál súlyú egyént a18–34 év közötti nők körében találjuk. (Egytizedük kimondottan soványnak számít.)


A férfiaknál nincs ilyen jelentős eltérés az életkori csoportok között, az ő elhízásuk fiatalabb korban kezdődik, a 18–34 évesek körében a túlsúlyos férfiak aránya kétszerese a nőkének. De ahogy telik az idő, a nők behozzák a „lemaradást”, a középkorúaknak már több mint fele, az időseknek a kétharmada túlsúlyos.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni