Miért fontos a D-vitamin szervezetünk számára?

A hosszú téli hónapok, a kevés szabad levegőn, napfényben töltött idő miatt év elejére a legtöbb ember D-vitamin hiányban szenved. A D- vitamin hiány az egész világon problémát jelent, a kutatások szerint a földön élők legalább egyharmada D-vitamin hiányos, mert nem jut megfelelő mennyiségű napfényhez.

 

A D-vitamin fő forrása a napfény, így érdemes minden nap rövid ideig, kb. 20 percig a napon tartózkodnunk, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges mennyiséget. Szeptember és március között ezt azonban nehezebb kivitelezni, hiszen eleve kevesebb a napos órák száma és a hidegben nem is annyira kívánkozunk ki a meleg szobából.

 

A D- vitamin a napfényen kívül a következő élelmiszerekben is megtalálható: halak, például lazac, szardínia, makréla és tonhal, tojássárgája, máj és a vörös húsok. A D-vitamin szerepet játszik a sejtnövekedés, a csontképződés, az immunfunkció, az izomerő, a szőrnövekedés. De ide tartozik a fertőzések elleni küzdelem, az autoimmun betegségek kockázatának csökkentése, sőt bizonyos rákos megbetegedések elleni lehetséges védelemben is szerepet vállal a D-vitamin.

 

Bár nagyon fontos a fényvédő használata közvetlen napfényben, a magas faktorszámú fényvédők rendszeres használata akadályozhatja a D-vitamin termelését. Valamint, a bőr pigmentációja és az életkor is befolyásolja a D-vitamin termelését.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni