UV védelem a nyári időszakban (1. rész)

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni az UV sugárzással szembeni védekezés fontosságát. Az ultraibolya sugárzás rengeteg gondot és betegséget tud okozni a szakemberek ajánlását figyelmen kívül hagyóknak.

Még mielőtt rátérünk az általa okozott problémákra, érdemes megjegyezni, hogy vannak jótékony hatásai is, de ezeket kis mennyiségben tudjuk igazán élvezni. Az UV sugárzásnak 3 fajtáját különböztetjük meg: UVA, UVB, UVC.

A csontképződést serkenti a mélyre hatoló UVA sugárzás, a D-vitamin termelődésért pedig az UVB sugárzás a felelős. Ha nem lenne ez a sugárzás, nem tudna a szervezet D-vitamint termelni, ami segíti a belekben a kalcium és a foszfor felszívódását, és ezek hiányában kialakul az angolkór. Babák esetében ezért javasolt a D-vitamin csepp adása az első pár évben. Tehát az UV sugárzás kis mennyiségben nem ellenségünk, de ha túlzásba visszük a napozást, akkor könnyen azzá válhat.

Az első testrészünk, amiről a legtöbb szó esik az UV sugárzás kapcsán, az a bőr. Mivel ez a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk és ezen keresztül jut be a sugárzás a szervezetünkbe, ez számít a legfontosabb védendő területnek. Az UV sugárzás azon túl, hogy szerepet játszik a bőr öregítésében, a bőrrák kialakulásában is jelentős szerepe van, amit most már számos tudományos kutatás bizonyít. Szerencsére egyre többet lehet hallani az anyajegy szűrés fontosságáról ennek kapcsán. Az ártalmatlan anyajegy és a melanóba (ami a pigmenttartalmú sejtek rosszindulatú túlburjázása) nagyon hasonlóak, ezért akinek sok anyajegye van, minden évben érdemes legalább egyszer megvizsgáltatnia őket. A melanóma kialakulásának csökkentése érdekében pedig használjunk megfelelő faktorszámú fényvédő krémet, kerüljük a legmagasabb UV sugárzás idején a napon tartózkodást és viseljünk zárt ruházatot. De 100%-os védelmet csak akkor remélhetünk, ha ebben az időben egyáltalán nem megyünk a szabadba.


Hírek

Arckontúrozás bioszálakkal

Arckontúrozás bioszálakkal

Akciók

Erdélyi Mónika bioszálak kombinációjával szépült!

tovább

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Újdonságok

Judy, énekesnő kipróbálta lézeres szőrtelenítő kezelésünket.

 

 

tovább

Szem alatti karikák elüntetése

Szem alatti karikák elüntetése

Hírek

Valkó Eszternek hyaluronsavval segítettük a szemek alatti karikák eltüntetésében!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-20 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni