A fascia (1. rész)

Aki az egészséges életmódot választja, rendszeresen sportol, odafigyel az egészségére és teste ápoltságára, az biztosan hallott már a fasciákról. Napjainkban ugyanis egyre nagyobb figyelmet kap ez a része az emberi testnek. De mi is az a fascia és miért érdemes foglalkozni vele?

A fascia a kötőszövet egy fajtája, ami az egész testet harisnyaként fogja össze, burkolja be. Nem csak a testet, hanem az izmokat, szerveket, ereket, gerincvelőt is beburkolja és segíti az akadálymentes mozgást és információáramlást. Aki sütött már csirkecombot, vagy bármilyen húst, az találkozott a húson egy nyálkás, kocsonyás, vékony hártyaréteggel, amit általában leszedünk. Az a fascia. A testen belül a fasciák egy láncolatot alkotnak, vagyis valóban az egész testben jelen van, így sejthető, hogy komolyan érdemes foglalkozni az állapotával. Feladatai közé tartozik a szervek, szövetek védelme és tápanyaggal való ellátása, ezen kívül információt továbbít a szövetek helyzetéről a központi idegrendszer felé, biztosítja a dinamikus mozgást és egyúttal védi az izmokat a szakadástól és más sérülésektől.

Hogyan tud sérülni a fascia? A legfőbb probléma akkor van, ha sérül a fascia rugalmassága. A rugalmasságát a benne található elasztán és kollagén biztosítja. A sérülésnek több oka is lehet. Az egyoldalú mozgás és helytelen testtartás, inaktív életmód, valamint a különböző sérülések utáni letapadások mind csökkentik a rugalmasságát. A fascia okozta fájdalmakat myofasciális fájdalomnak nevezzük, ami a test bármely részén jelentkezhet. Sok rejtélyes, orvosok által nem megmagyarázható fájdalomnak ez az oka, mivel képalkotó rendszerekkel nem lehet kimutatni és gyakran nem is ott lép fel a fájdalom, ahol a gond van, hanem a fascialáncon belül valahol máshol.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni