A fascia (2. rész)

A fasciák az egész testben jelen levő kötőszövetek, amik többek között a test rugalmasságában és dinamikus mozgásának biztosításában segítenek. Akkor tudják végezni a feladatukat, ha megfelelő mennyiségű víz van a szervezetben és kocsonyás állaguk megmarad. Ilyenkor biztosítva van az izmok helyes működése és helyesen terhelődnek az izmok és az egész vázrendszer.

Ha nem áll rendelkezésre elég víz, akkor a fascialemezek összetapadnak és megakadályozzák, vagy nehézkessé teszik a szomszédos szövetek egymáson való elmozdulását. Ilyenkor a mozgás is nehézkessé válik, mert a mozgással járó erőkifejtésen túl, még az összetapadt fasciák is visszahúzó erőként hatnak. A kellemetlen nehézkességen kívül pedig hosszú távú gondokat is okozhat ez az állapot. Az összetapadások miatt a test kompenzálni fog, amitől megváltozik a test egyensúlyi helyzete, ami pedig további helytelen testtartáshoz és fájdalmakhoz vezethet.

Ahhoz, hogy a kollagén rostok meg tudják kötni a vizet, hyaluronsavra van szükség, ami egyfajta proteoglikán (cukormolekula). A test a hyaluronsavat magától termeli, viszont idővel csökken a termelés, így nem árt rendszeresen pótolni. A szépségápolásban ismert és egyre népszerűbb kezelés a hyaluronsavas feltöltés, ami segít a bőr rugalmasságának és simaságának visszaállításában. Hatékonyságának hála nálunk is igényelhető hyaluronsavas feltöltés, mely azonnal kifejti jótékony hatásait.

A fasciahálózatunk, így testünkegészséges működéséért rengeteget tehetünk, de ahogy az előbbiekből kiderült, kezdjük először a vízháztartás helyreállításával, mert az mindennek az alapja.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni