A hiperpigmentáció és amit tudni érdemes róla (2.rész)

Több ismert típusa is van a kialakult hiperpigmentációnak, melyek közül eddig kettőről volt szó. Lássuk, melyek a leggyakoribb formái, amivel találkozhatunk. 

 - Napfolt, vagy ismertebb nevén, májfolt: Olyan pigmentált bőrfelület, melynek kiterjedése a szeplőénél nagyobb, kialakulásának oka pedig általában a terület túlzott kitétele a napsugárzásnak.
 Ahhoz, hogy ezt a foltot eltűntethessük, intenzív kezelés szükséges, erősebb hatóanyagokkal mivel ebben az esetben a pigmentáltság nem csak a hám, de az irharétegbe is bekerül, tehát nagyobb keresztmetszetű az elváltozás.

 - Szeplő: Tulajdonképpen hasonló a májfolthoz, de ebben az esetben apró, kör alakú elváltozások jelennek meg a bőrön. Leggyakrabban a vállakon, arcon, nyakon, a kezeken és a törzsön jelennek meg. A világos bőrű szőke, vagy vörös hajú embereknél gyakrabban alakul ki. Van,akinek ez kifejezetten tetszik (én is így vagyok vele)

 Bár az év minden napján jelen vannak, a nyári napsugarak hatására élénkebbé, feltűnőbbé válnak.

 A szeplő megjelenéséért a genetika a felelős. Ez azt jelenti, hogy a melanint termelő bőrsejtek a bőrfelületen nem egyenletesen, hanem genetikailag kódolva, egyik, vagy másik irányba bocsátják ki magukból a melanint. Ennek megnyilvánulása a szeplő, hiszen az egyik irányban túl sok, a másikban túl kevés melanin keletkezik, így a nap UV sugaraival szemben ott, ahol nincs jelen, nem védi a bőrt. 

 - Időskori folt: Bár sokan nem tudják, ennek a megjelenése a túlzott napozásnak köszönhető. Ahogy az évek alatt a napfény folyamatosan károsítja a bőrt, ez felhalmozódik és ötven éves kor felett maradandó elváltozáshoz vezet. Az így kialakult foltok színe nem egyenletes, nem szép.  


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni