A hyaluronsav és a kollagén áldásos hatásai (1. rész)

Sokat hallhattunk már ezekről az anyagokról, amiket a szépészettel foglalkozó tudományok és iparágak előszeretettel használnak. De, hogy tisztán lássuk ezen alapanyagok mivoltát és hatásait, nézzük meg őket közelebbről is.

A hyaluronsav egy természetes anyag, mely a szervezetünkben is megtalálható. Tehát a testünk normális működéséhez nélkülözhetetlen és szöveteink rugalmasságáért, illetve a vízfelvevő és -megkötő képességükért is felelős. A sejtek közötti állományt hálószerűen köti össze és nem csak a bőr, de a csontok, a porcok, valamint az izmok állaga is ettől az anyagtól függ. Vízmegtartó hatása révén, a porcvégeknél kenő funkciót is ellát és krónikus gyulladáscsökkentő, sőt gyógyulás serkentő hatással is rendelkezik. A megfelelő hidratációnak köszönhetően pedig erősebb lesz az immunrendszer, és könnyebben megtörténik a B és C-vitaminok felszívódása is. 

Szervezetünkben a hyaluronsav legnagyobb mennyiségben újszülött korunkban található meg és az idő előrehaladtával egyre kevesebb áll a rendelkezésünkre. Minél idősebbé válunk, annál kevesebbet termel a testünk, aminek észrevehető jelei először a harmincas éveink táján jelentkeznek. Nagy változást a negyvenes éveink elején tapasztalhatunk, amikor is már csak fele annyi hyaluronsav termelődik szervezetünkben. Újabb húsz év elteltével pedig szervezetünk hyaluronsav mennyisége tíz százalékra csökken. Ennek következtében jelentős mértékben csökken szöveteink rugalmassága, így bőrünk is egyre petyhüdtebbé válik és ráncaink száma csak növekszik.

Természetesen a hyaluronsav mennyiségét sokban meghatározza életmódunk és szokásaink. Tehát, ha igyekszünk kerülni a stresszes helyzeteket, egészségesen táplálkozunk, sportolunk és friss, oxigén dús levegőt szívunk, azzal növelhetjük szervezetünk hyaluronsav mennyiségét. A nikotin, a folyamatos alkohol és kávéfogyasztás viszont csökkenti ennek a különleges savnak a szintjét, ami például korai bőröregedéshez vezet.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni