A szépség, a fiatalság és az egészség

A bőr ápolása

A nők számára mindig fontos volt - és lesz is - az egészség, a fiatalság, és a szépség megőrzése.  Az ókori Egyiptomi emberek – nem csak a nők -  különböző kenőcsöket kaptak a természetbeni munkabér részeként. Többségükben növényi kivonatok voltak, így fertőtlenítő vagy gyógyító hatást is kifejtettek. Ezeket nem csak szépségápolási céllal használták. Például a fekete vagy zöld szemfesték réztartalmuk és  rendszeres használatuk  miatt a  legyek által terjesztett fertőzés okozta szembetegség, a trachoma terjedését is gátolta.  A nyári hőség idején az izzadság kellemetlen szagának elnyomására  parfümöket  használtak. Érdekesség, hogy egyes esetekben annyira zavarónak tartották az izzadságszagot, hogy orvosi recept is készült a megszüntetésére.

A középkorban a bizánciak vezették be az arc, homlok tájék, nyak kozmetikai célú masszírozását miután meleg fürdőt vettek. Az előkelő hölgyek napi készülődésében legalább félórányi időt vett igénybe az arc simítása, dörzsölése, ütögetése, gyúrása, csipkedése, amely fogásokat arc kezelésnél a mai bőrápolók és kozmetikusok is alkalmaznak.  Alapanyagként olívaolajat, zsírt, vajat, különféle gyantákat, ritkán még az anyatejet is használtak. Ezekhez keverték az illatanyagokat, mézet, gyógynövények főzetét, vagy kivonatát.

Zoe császárnőnek - a leírások szerint - 70 éves korában még teljesen sima, ránctalan, üde, pirospozsgás, a fiatalokéhoz megtévesztésig hasonló volt a bőre. A császárnő a lakosztályában hatalmas kozmetikai laboratóriumot rendezett be, maga gyártotta szépítőszereit. Sajnos nem tudjuk milyen összetételű bőrápolókat, kozmetikumokat állított elő bőre öregedésének, ráncképződésének megelőzésére.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni