Az új magyar táplálkozási ajánlás: Okostányér

Az új magyar táplálkozási ajánlás: Okostányér

A 21. század elejére az elhízás népbetegséggé vált. Már iskolás, sőt sokszor óvodás korban elkezdődik a gyerekek súlyának aránytalan növekedése, ami a helyes életmód kialakításával ellensúlyozható lenne. A helyes életmód egyik legfontosabb része a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elkészítette a legfrissebb kutatási eredmények alapján a legújabb táplálkozási ajánlást, ami az Okostányér elnevezést kapta.

Fontos kiemelni, hogy ez az útmutató az egészséges embereknek szól, tehát az elhízás megelőzése a legfontosabb célja. A már valamilyen betegségben szenvedő embereknek javasolt konzultálni dietetikussal vagy orvosukkal.

Az Okostányér megadja, hogy melyik élelmiszercsoportból mennyit és milyen arányban kellene fogyasztania a lakosságnak. A szakemberek külön összeállítást készítettek a 6-17 év közöttieknek és a felnőtteknek. A főbb csoportok a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, halak/húsok/tejtermékek/tojás és a folyadékok. Az ajánlás letölthető az Okostányér.hu weboldalról.

A szakemberek külön megemlítik a megfelelő mennyiségű testmozgás fontosságát is. Felnőtteknek ez 2,5 óra közepes intenzitású mozgást jelent hetente. Aki szeretné lerövidíteni ezt az időt, annak remek megoldás a Speedfitness, ahol egy 15-20 perces edzés egy kb 1,5-2 órás hagyományos edzésnek felel meg. Heti két Speedfitnessel, vagyis 2x20 perccel biztosíthatjuk szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű izommunkát. 

Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni