Beszéljünk a striákról (1. rész)

Bizonyára sokak számára ismerős a stria, vagy köznapi nevén a terhességi csík. A striák kialakulásának oka, hogy a bőr felső rétege gyorsabb ütemben nő, mint ahogy az alatta található kötőszövet képes rá és megszakad. Ez több esetben is előfordulhat. Leggyakrabban a kismamák szembesülnek vele, amikor megindul a has gyorsabb ütemű növekedése. A terhességi csíkok jellemzően a hason és a deréknál szoktak megjelenni a kezdetben lilás és vöröses csíkok, a nyúlás irányára merőlegesen. De mivel nem csak a has tájéka van kitéve a növekedésnek, hanem a testsúlygyarapodás miatt a combokon és melleken is gyakori a jelenlétük.

A kismamákon kívül a kamaszok és a férfiak is érintettek a stria megjelenésében, de a nők a lazább kötőszöveti állományuk miatt kicsivel jobban. Sokszor a kamaszkorban berobbanó hormonális változások hatására hónapok alatt több centit nyúlnak a fiatalok, amit nem tud lekövetni a bőr alatti kötőszövet. Náluk főleg deréknál, háton és lábakon jellemzők a csíkok. A testépítéssel foglalkozóknak is érdemes odafigyelniük, mivel a túl gyorsan gyarapodó izom miatt náluk is könnyen megszakadhat a kötőszövet, ami striákhoz vezethet.

A striák kialakulására a szakértők szerint nagy hatással van az életvitel. A mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozással és a nem megfelelő vízmennyiség elfogyasztásával növelheti a striák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor beszélhetünk öröklött hajlamról is, vagyis akinek a családjában többeknél előfordultak striák, nekik különösen érdemes odafigyelni a megelőzésre.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni