Beszéljünk a striákról (2. rész)

A striák jelenléte semmilyen egészségügyi problémát nem okoz, és nem is számít bőrbetegségnek. A legtöbben mégis esztétikai okokból szeretnék megelőzni a kialakulásokat, ha pedig már megjelentek, eltüntetni őket.

A stirák megelőzésének legfontosabb lépése a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás és a helyes táplálkozás, ami gazdag antioxidánsokban így segít megtartani a bőr rugalmasságát. Terhesség esetén törekedni kell rá, hogy az amúgy is bekövetkező testsúlygyarapodás a minimális legyen, vagyis nem célszerű elengedni magunkat ebben az időszakban sem, mert az ilyenkor kialakult striákat eltüntetni nem, csak halványítani fogjuk tudni.

Nagyon fontos, hogy ne csak belülről gondoskodjunk bőrünk hidratáltságáról, hanem kívülről is. A különböző olajok, mint a mandulaolaj, kökényolaj, jojobaolaj vagy lenolaj hatékonyan táplálják a bőrt és nem engedik kiszáradni. Fontos azonban, kismamáknál különösen, hogy csak a legtisztább minőségű olajat használják, amik be vannak vizsgálva, és még ilyenkor is tartsunk bőrpróbát egy kisebb bőrfelületen, hogy elkerüljük a komolyabb allergiás reakciók kialakulását.

A gyors testsúlygyarapodás lehetősége esetén (pl.: kamaszkorban és testépítőknél) szintén érdemes felkészülni erre és időben elkezdeni a bőr hidratálását megfelelő krémekkel és olajokkal.

Azonban vannak, akik mindent bevetnek a striák megelőzésére, mégis kialakulnak. Nekik valószínűleg hajlamuk van a csíkok kialakulására, így náluk érdemes inkább a kezelésükre koncentrálni.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni