Bőrtípusunk meghatározása (2. rész)

Előző írásunkból kiderült, hogy a világon összesen hat féle bőrtípus létezik és ezek közül néggyel rendelkeznek a közép-európai emberek. Most nézzük meg, hogy az egyes bőrtípusok milyen tulajdonságokat foglalnak magukba.

Az első bőrtípus esetében nagyon világos bőrszínről beszélhetünk és az adott személy hajszíne általában szőke vagy vörös. Az ilyen bőrűek szemszíne világoskék vagy zöld, gyakran erősen szeplősek és az UV sugárzásra igen érzékeny a bőrük. Esetükben a leégés gyorsan megy végbe, melynek során akár nagy fájdalmakat is átélhetnek és nehezen barnulnak.

A második bőrtípusba tartozók bőr- és hajszíne világos, szemük kék, zöld, esetenként szürke színű. Szeplőket ritkán látni az arcukon, és bőrük érzékenyen, gyorsan reagál az UV sugárzásra. Ők könnyen leégnek és nehezen barnulnak, de nem lehetetlen a számukra a nap barnította bőr elérése.

A harmadik bőrtípussal rendelkezők bőre világosbarna, csak úgy, mint a hajuk és szemük színe is. A szeplős arcbőr nem jellemző rájuk, és az UV-vel szemben is kevésbé érzékenyek. Ezáltal szépen és könnyen barnulnak, nagyon ritkán fordul elő, hogy leégnek. Csak a déli órákban -mikor intenzívebben tűz a nap-, akkor vannak kitéve a leégés veszélyének.

A közép-európai emberre jellemző negyedik bőrtípus azok sajátossága, akik világos barna bőrrel és sötétbarna vagy fekete hajjal rendelkeznek. A szemük színe barna és az ő bőrük a legkevésbé érzékeny az UV sugárzás káros hatásaira. Szerencsés bőrtípusuknak hála, napozás közben gyorsan és intenzíven barnulnak le. Ha véletlenül leégnének, akkor is ez sokkal kisebb fájdalommal jár együtt és hamarabb gyógyul meg érzékeny bőrük, mint másoké.

Ön melyik bőrtípussal rendelkezik? Ha ezen leírás által sikerült megtudnia, már sokkal könnyebb dolga van, ha kozmetikumok vásárlására kerül sor. A mindennapi arcbőr ápolása és a napozás során használt naptej kiválasztása sem jelenthet már gondot. Ha mégis kérdése lenne, kérje ki szakembereink véleményét!

Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni