Gyógynövények a szépségápolásban (1. rész)

A gyógynövények használata szinte az emberiséggel egyidős. Hatásukról nem csak szakkönyvek maradtak fent, hanem tapasztalatok is, amik generációról generációra szálltak. Régen, amikor még nem volt lehetőség laboratóriumban mikroszkóp alatt megvizsgálni az egyes gyógynövények összetevőit, akkor a tapasztalati úton elért hatásokra tudtak hagyatkozni az emberek. Ma viszont minden növényről pontosan tudjuk, hogy milyen vitaminokat és hatóanyagokat tartalmaz, amiket aztán a szépségápolásban is használhatunk.

Az egyik, talán legismertebb gyógynövény a kamilla. Ez az apró, fehér szirmú kis virág rengeteg mindenre használható, a szépségápolásban is. Különlegessége, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt nagyon hatásos tud lenni. A kamillát elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelik. Gyulladáscsökkentő hatása mellett segíti a bőr hámképződését, így a sebek gyógyulásában is segíthet. Ha valakinek árpa van a szemén, akkor egy langyos, enyhén meleg kamillás borogatással sokat tud segíteni magán, hiszen a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságainak köszönhetően segít lelohasztani a gyulladást vagy kifakasztja a gennyes gócot, és távozni tud a váladék. Ha tehát egy termék összetevői között kamillát látunk, tudjuk, hogy ilyen tulajdonságokkal bír.

A következő igen hasznos gyógynövény a teafa, és a leveleiből sajtolt teafaolaj. A teafaolaj közismert antibakteriális és gombaölő tulajdonságáról. A szépségápolásban főként a pattanásos bőr kezelésekor szokták alkalmazni, vagy az erre kifejlesztett készítményekben. Erős hatását bizonyítja, hogy nem csak a bőrünkre, hanem konyhai és fürdőszobai fertőtlenítésre is lehet használni, szódabikarbónával és ecettel együtt. A teafaolaj tehát egy igazán univerzális anyag, amivel töménysége és ereje miatt körültekintően kell bánni. Használata előtt kérjük mindenképpen valamilyen szakember véleményé


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni