Hogyan kezeljük a napégést?

A napbarnított bőr kimondottan divatosnak számít, és a strandszezon beköszöntével nők és férfiak ezrei mennek valamilyen vízpartra vagy egyéb szabadtéri helyre, hogy ők maguk is csodaszép barnák legyenek. A rengeteg figyelmeztetés ellenére, még mindig sokan vannak, akik megfelelő fényvédelem nélkül és azonnal szeretnék elérni a barna bőrt, ám ezzel sok kárt okozhatnak maguknak.

A napégés jeleit biztosan mindenki ismeri. Ezek a bőrpirosság, enyhe fájdalom, égő érzés és melegség a sérült bőr területén. Ez annak a jele, hogy a testünk vért áramoltat az adott területre, hogy elősegítse a regenerálódást. A bőr károsodása nem feltétlenül függ össze a pirosság mértékéve. Vagyis, ha valaki eleve barnább bőrű és úgy ég le, igaz, hogy nem lesz olyan látványos a leégés, mint egy világos bőrű embernél, viszont a károsodás ugyanolyan mértékű.

Ha már megtörtént a napégés, van néhány dolog, amivel enyhíthetünk a kellemetlen következményeken. Az egyik, hogy hideg vizes borogatással vagy langyos/hideg vizes zuhannyal hűtjük a bőrt. Nagyon hasznosak a különböző napozás utáni készítmények, amik A és E vitaminokban gazdagok, és segítenek táplálni, hidratálni és hűsíteni a sérült bőrt. Ezen kívül célszerű valamilyen vékony és könnyű anyagból készült ruhát viselni néhány napig, amiben szellőzni tud a bőr, viszont védi is egyben. Ezeken kívül pedig itt is nagy jelentősége van a folyadékbevitelnek, ami belülről segíti a bőr regenerálódását.

A napégés enyhébb esetei nem igényelnek orvosi ellátást, de vannak azonban esetek, amikor jobb, ha szakemberhez fordulunk. Ilyen például a nagyon erős fájdalom, szédülés, láz, hányás és a bőr nagy felületén jelentkező égés esetén kialakuló nagyobb hólyagok. Ha hólyagosra égett a bőr, ami már a másodfokú égési sérülés tünete, akkor a hólyagokat ne szúrjuk ki vagy tépjük fel, hanem várjuk meg, amíg maguktól fakadnak ki és távozik a folyadék.

Egyszeri leégéstől senkinek nem lesz baja, viszont a rendszeresen, éves szinten többszöri napégés sajnos komoly következményekkel járhat a későbbiekben. A bőr idő előtti öregedése, durva tapintású bőr, fokozott szeplősödés és a legrosszabb esetben rosszindulatú daganatok kialakulása a bőrön mind a többszöri napégés következményei közé tartozhat

Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni