Miért fontos a D-vitamin szervezetünk számára?

A hosszú téli hónapok, a kevés szabad levegőn, napfényben töltött idő miatt év elejére a legtöbb ember D-vitamin hiányban szenved. A D- vitamin hiány az egész világon problémát jelent, a kutatások szerint a földön élők legalább egyharmada D-vitamin hiányos, mert nem jut megfelelő mennyiségű napfényhez.

 

A D-vitamin fő forrása a napfény, így érdemes minden nap rövid ideig, kb. 20 percig a napon tartózkodnunk, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges mennyiséget. Szeptember és március között ezt azonban nehezebb kivitelezni, hiszen eleve kevesebb a napos órák száma és a hidegben nem is annyira kívánkozunk ki a meleg szobából.

 

A D- vitamin a napfényen kívül a következő élelmiszerekben is megtalálható: halak, például lazac, szardínia, makréla és tonhal, tojássárgája, máj és a vörös húsok. A D-vitamin szerepet játszik a sejtnövekedés, a csontképződés, az immunfunkció, az izomerő, a szőrnövekedés. De ide tartozik a fertőzések elleni küzdelem, az autoimmun betegségek kockázatának csökkentése, sőt bizonyos rákos megbetegedések elleni lehetséges védelemben is szerepet vállal a D-vitamin.

 

Bár nagyon fontos a fényvédő használata közvetlen napfényben, a magas faktorszámú fényvédők rendszeres használata akadályozhatja a D-vitamin termelését. Valamint, a bőr pigmentációja és az életkor is befolyásolja a D-vitamin termelését.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni