Vitaminok A-tól D-ig (2. rész)

Ha C-vitaminról beszélünk, akkor egy erős antioxidáns tartalmú elemre, anyagra kell gondolnunk. Ezt a vitamint ismerhetjük aszkorbinsav néven is, a lényeg, hogy egy olyan vegyületről van szó, mely megakadályozza a szabadgyökök kialakulását. Sőt, a kollagén szintézisben is szerepet vállal, tehát segít lelassítani a testben végbemenő öregedési folyamatokat. Azáltal, hogy redukáló hatással bír és a tirozin anyagcserét elősegíti, gyakori alkotóeleme a különféle bőrhalványító készítményeknek. C-vitamin hiány esetében pontszerű bevérzések, valamint a bőr kiszáradása és a szőrtüszők körüli elszarusodása jelzi a probléma okát. Ezek a tünetek régen a katonák, illetve a hajózással foglalkozók körében gyakrabban ütötték fel a fejüket.

A H-vitamint másképpen biotinnak szokás nevezni. Megfigyelések alapján kijelenthető, hogy számos bőr tünet jelzi ennek a vitaminnak a hiányát. Például ha kevés van belőle a szervezetben, a faggyútermelés fokozódása tapasztalható, és pattanások, illetőleg miteszerek jelennek meg a bőrön.

A Tokoferol, vagy más néven E-vitamin öregedés gátló hatásának köszönhetően igen sok kozmetikai készítményben megtalálható. Éppen ezért van aki „antiageing” vitaminnak is nevezi. De nem csak az idősebb korosztály képviselői kedvelik az E-vitamint tartalmazó kozmetikumokat, hanem a tág pórussal rendelkező és miteszeres bőrrel küzdő személyek is hálásak áldásos hatásuknak.

A D-vitamin érdekes módon napsütés hatására képződik a bőrben, a hámsejtek növekedésének meggátlásáért felel. Ennek köszönhetően igen hatékony a pikkelysömör kialakulásával szemben, de annak elmulasztására is sokan használnak D-vitamint tartalmazó készítményeket.


Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni