Bőrbetegségek

JÓINDULATÚ BŐRNÖVEDÉKEK ELTÁVOLÍTÁSA ELEKTROKAUTERREL, CO2 LÉZERREL

 

Fibróma

A fibróma nem más, mint a kötőszövet jóindulatú kiboltosulása.

A kor előrehaladtával és nagyobb testsúly mellett gyakrabban észleljük, illetve erre hajlamos páciensnél a test bármely részén sokszoros formában jelenhet meg.

Bár egészségkárosító hatással nem bírnak, de gyakran irritálódhatnak, fájdalmassá válhat, akár vérezhetnek is.

Bárhol előfordulhat, de esztétikailag a legzavaróbbak a nyak körül, a hónaljakban, illetve combhajlatban megjelelő képletek.

Eltávolításukat minden esetben dermatoszkópos vizsgálat előzi meg, mely során a bőrgyógyász szakorvos eldönti, hogy valóban nem melanocyter jelenséggel állunk-e szemben. Az eltávolításuk gyakran érzéstelenítést sem igényel, de a nagyobb képletek esetében helyi vagy lokális érzéstelenítést is alkalmazhatunk.

 

Vírusos szemölcs

A vírusos szemölcsöknek sokféle formája megkülönböztethető, de leggyakrabban a talpakon, kézfejen megjelenő kérges felszínű képleteket értjük alatta (Verruca vulgaris). Igen gyakori betegség, melynek kórokozói a humán papilloma vírus családjából kerülnek ki.

Kezdetben fájdalmat nem okoznak, de a talpon lévő egyre növekvő képleteket nyomás hatására, illetve járás során igen fájdalmasak lehetnek.

Eltávolításuk helyi kezelést igényel, ami a megfelelő szemölcsirtó ecsetelést, fagyasztást jelent, de sok esetben immunerősítő kezelésre, esetleg cauteres vagy lézeres beavatkozásra is szükség lehet.

 

Haemangioma

Idősebb korban megjelenő formák hátterében ösztrogén hormon hatás, illetve alkati sajátosság állhat. A bőr felszínén élénk piros érgombolyag formájában jelentkezhetnek a haemangiómák. Ha nagyságuk nő, könnyen megsérülhet felszínük és vérzést okozhatnak. Eltávolításuk lézerrel vagy cauterrel való beavatkozással történhet.

 

Xanthelasma

Az alsó vagy felső szemhéjon lévő lapos, sárgás színű, jól elhatárolt képletek a xanthelasmák. A bőr felső rétegében lerakódott koleszterin jelenik meg ebben a formában.

Koleszterin túlsúlyt is mutathat, de normál koleszterin szint mellett is megjelenhet.

Esztétikailag a legszebb eredményt a szén-dioxidos lézeres eltávolítást ad.

 

Rosacea

A betegség oka nem tisztázott, többféle tényező állhat a háttérben pl.örökletes hajlam, környezeti faktorok, belbetegségek stb. A klinikai vizsgálatok szerint a bőr ereinek hibás vegetatív beidegzése és a ennek következtében kialakuló rossz microkeringés fontos a betegség kialakulásában (rosacea migrénnel való kapcsolatát is ezzen hozzák összefüggésbe, melyek szintén vegetatív érproblémákon alapulnak).

 

Akne

Az akne nem más, mint a szőrtüszők és faggyúmirigyek gyulladásos betegsége.

A beszáradt faggyú és a baktériumok a bőr pórusaiban összegyűlnek (mitesszer), amely elzárja a szőrtüszőből ürülő faggyú útját. Az elzáródás következtében a baktériumok tovább szaporodnak és a faggyúban levő zsírokat lebontva, tovább irritálhatják a bőrt, végső esetben gennyes szőrtüsző és faggyúmirigy gyulladást okoznak. A pattanásos bőr kezelésekor a bőr saját melaninjában nyelődik el a fény, a keletkező hő a gyulladás kifejezett mérséklődését váltja ki, mivel csökkenti a faggyútermelést, elpusztítja a gyulladást kiváltó baktériumokat és fokozza a szervezet helyi immunreakcióját. A pattanásos bőr kezelésénél mindig az egész területet kezeljük (egész arcot, nyakat) stb.


Telefonos bejelentkezés:

+36 1 267 34 52
+36 30 838 02 38

Hírek

Velashape kezelés

Velashape kezelés

Akciók

Ada a karcsúsító Velashape kezelésen járt!

tovább

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

TOPMODELL LOOK - HÁROMPONTOS ARCEMELÉS

Újdonságok

Dombóvári Vanda hárompontos arcemeléssel szépült.

 

 

tovább

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Hírek

Polgár Tünde kipróbálta a lézeres szőrtelenítést!

tovább

Műtét nélküli zsírbontás

Műtét nélküli zsírbontás

Média

Egy újfajta kezeléssel eltüntethető a toka.

 

 

tovább
További híreink

Kapcsolat

Fehérhajó Revital Center

H – 1052 Budapest, Fehérhajó u. 12-14.
Tel: +36 1 267 34 52
Mobil: +36 30 838 02 38

Tel / Fax: +36 1 267 47 58
Facebook: Fehérhajó Revital Center 
E-mail: info@feherhajorevital.hu

Nyitva tartás: hétköznaponként 8-19 óráig.

 


 

online bejelentkezés

Az orvosi konzultációkat, kezeléseket előre egyeztetett időpontban, teljes diszkréció mellett veheti igénybe.

A Fehérhajó Revital Center a belváros V. kerületében található, az M1, M2 és M3 metróvonalak, Deák téri megállójától egy perc sétára. Az autóval érkező vendégeink biztos parkolási lehetőséget találnak a Szervita téri parkolóházban, melytől egy perc sétára találják meg Orvosi és Esztétikai Centerünket. A megváltozott forgalmi körülmények miatt a Szervita téri parkolóház a Bárczy István utca irányából közelíthető meg legkönnyebben.

Hírlevél feliratkozás

Név *
E-mail cím *

* kötelező kitölteni